Trendy tenisky 2020

Trendy roku 2020, které tenisky se budou nosit?

Móda je velmi proměnlivá a platí to i pro svět tenisek. Se kterými modely zaručeně zabodujete v roce 2020?

Minimalismus a udržitelnost

Také móda pozvolna reaguje na přesvědčení, že bychom si měli více vážit planety a podporovat udržitelnost. Ruku v ruce s tzv. slow fashion kráčí i minimalistické pojetí.

Hledáte tenisky, které za rok neodložíte, protože se vám už k ničemu nehodí? Pokud už v botníku nemáte minimalistické bílé sneakers, v roce 2020 máte nejvyšší čas na jejich pořízení. Řada značek jako například New Balance je do svého portfolia zařadila. Bílé tenisky si koupíte v pánských i dámských kolekcích.

Pokud už se cítíte být přehlceni barevnými a bláznivými modely, jistě s velkou úlevou uvítáte trend jednoduchosti, ke kterému se má v nejbližší budoucnosti přiklonit stále více výrobců. A jestliže chcete udržitelnou filosofii dotáhnout k dokonalosti, podívejte se po teniskách z recyklovaných materiálů.

Sláva barvám

Čím bláznivější, tím lepší, mohlo by znít heslo pro rok 2020 ve světě tenisek. Prakticky každá značka vypustila do světa nějaký ten pestře barevný model. Vyzkoušet můžete například ty, které připravil americký Vans.

Povoleny jsou prakticky jakékoli kombinace. Cílem je doslova rozzářit ulice a rozbít klasické černé outfity, kterých denně vídáme na ulicích stovky. Letošní rok přeje všem, kteří se nebojí být v módě odvážní.

Inspirovat se můžeme i pohledem do minulosti. Jen málokterá epocha byla tak barevná jako 80. léta. Využít pro moderní outfit směle můžete i disko trendy z „osmdesátek“. Metalické odstíny, neonové barvy a pestrost na každém kroku se vrátily i v roce 2020. Nebojte se sytých barev, které dokonce připomínají výjevy z vesmíru.

Boty na platformě

Tenisky na platformě si svou nejslavnější éru prožily v 90. letech. Mnozí jsou z nich nadšení, jiní by je nejraději viděli jako součást módní historie, která už se do ulic nikdy nevrátí. Přišel ovšem rok 2019 a mohutné tenisky se v plné síle objevily znovu.

Tomuto specifickému trendu předpovídali mnozí experti doslova jepičí život. Robustní platformy, které vypadají jako z tátova botníku, se sice pomalu vytrácejí, v jemnější a uměřenější podobě se však tenisky na platformě nosí i letos. Ty se hodí dokonce i k sukním.

Je jen na vás, zda jim dáte šanci. Působí kontroverzně a rozhodně nejsou nic pro ty, kteří raději splynou s davem. Na druhou stranu jsou však úžasně pohodlné. Hlavně slečny ovšem ocení, že jim podobný typ bot navíc přidá kýžené centimetry a skvěle prodlouží nohy. A co k nim nosit? Vyzkoušejte například džíny a košili.


Trendy tenisky 2020