Jarní teniskové trendy pro letošní rok 2020

Kecky, tenisky, plátěnky, jedna bota, mnoho názvů a nekonečně mnoho možností, jak být v teniskách stylový. Jak nosit kecky letos na jaře?

Top tenisky New Balance WL574SOJ pro jaro 2020

Barvy, barvy, barvičky

Velké značky jako například Vans nebo New Balance do letošních jarních kolekcí s chutí zařadily pestrobarevné modely. Pokud máte odvahu, pusťte do svého letošního jara pořádnou dávku barev. Čím bláznivější kombinaci vynesete, tím lépe. Tím spíš, pokud je váš šatník obvykle konzervativní a převažuje v něm černá. Nebo pokud hledáte cestu, jak oživit nesmrtelný základ šatníku v podobě bílého trička a klasických džín. Letos se tak bude na jaře cenit hlavně odvaha být vidět a snaha vystoupit z komfortní zóny. Pokud si netroufáte na neonové a metalické barvy, flitry nebo divoké vzory, povolen je i „mírný odvaz v mezích zákona“ v podobě pestrobarevných tkaniček.

Barevné tenisky pro jaro 2020

Zlatá osmdesátá

V roce 2020 to taky vypadá na velký návrat retra. Dříve narození si budou pamatovat na svoje mládí v „osmdesátkách“ a ti, kteří prožívali pubertu v 90. letech, mají nostalgicky možná ještě některé kousky schované. Velký návrat k módě 80. a 90. let je patrný i ve světě tenisek. Ty připomínající svým designem modely z dob mládí našeho nebo našich rodičů v letošním roce zase frčí.

Platformy, kam se podíváš

A když už jsme u té devadesátkové inspirace: Pamatujete si, jak holky ze Spice Girls chodily (pokud se v něčem podobném chodit ovšem normálně dalo) v botách na vysokých platformách? A pamatujete si, jak krátce po pominutí téhle éry bylo prakticky módní sebevraždou se v něčem podobném na veřejnosti objevit? Současní módní návrháři si také nejspíš pamatují, že vysoké podpatky umí být také vražedně nepohodlné. Jenže co naplat, nohama gazely z módního mola běžná smrtelnice většinou zrovna nedisponuje. Počítá se proto každý způsob, kterým si můžete dodat kýžené centimetry a zároveň nepřijít o pohodlí. Na výsluní se proto vrátily boty na vysoké platformě. A to ve všech možných podobách. Na sandálky na podpatku ovšem na chvíli zapomeňte a obujte si pohodlné tenisky. Jsou cool a rozhodně z nich nebolí nohy.

Na Everest nebo na vycházku?

Pryč jsou doby, kdy každá módní influencerka chodila i vynášet odpadky v lodičkách od Blahnika. A pokud měla v botníku pohorky, nosila je jen tam, kam byly původně určeny. Hitem se staly i pohorky, které se běžně dají vzít do města. Zaujaly místo hned vedle těžkých bot s typickou „traktorovou“ podrážkou, ke kterým nejedna slečna oblékla něžné šaty. A tímhle trendem se inspirovaly i současné kolekce tenisek, které si za svůj předobraz vzaly outdoorovou obuv. Jsou především mimořádně pohodlné a hodí se pro kombinování s pohodlnou ležérní módou i na vytváření kontrastu s ryze holčičími outfity.

Ugly sneakers aneb fakt divné boty

Hitem, který vládne už několikátou sezónu, jsou tzv. ugly sneakers. Asi nejvýstižnější český překlad tohoto termínu by zněl „ošklivé tenisky“. Přesně tak, cílem je, aby tyhle boty vypadaly divně: Robustně, zbytečně o několik velikostí větší, retro, zastaralé, na obřích platformách atd. S nadsázkou řečeno: Zkrátka čím horší, tím lepší. Pokud na nich smícháte v podstatě všechno, o čem byla řeč výše a přidáte ještě něco navíc, v očích současných módních policistů jste obutí na jedničku. Jedná se o módní trend pro odvážné a najde se v něm hlavně mladší generace. Toto obutí však rozhodně není limitované věkem. Troufnete si?