Tenisky do lesa

V teniskách do lesa? 🌲 Klidně!

Bydlíte ve městě a jednou za čas byste rádi utekli do přírody, ale nemáte co si obout? Kupovat si kvalitní pohorky na 3 výlety za sezónu není příliš rozumné a tak pro vás máme variantu, která vás potěší. Kupte si kvalitní tenisky!

Při výběru tenisek do lesa, které však plánujete nosit i jinam, byste měli skloubit nejen vzhled, ale několik dalších vlastností a zajistit si tak pohodlné procházky bez promáčených ponožek a puchýřů.

Tenisky do lesa

Silná podrážka 🥾

Po prošlapaných cestičkách i na zarostlé louce oceníte silnou a pevnou podrážku, která utlumí všechny nerovnosti. Zároveň ale musí být i ohebná, aby po pár nachozených kilometrech nepraskla.

Měkkou, ale silnou podrážku mají všechny tenisky New Ballance. Ať už vyberete ten klasický styl nebo sportovnější s vyšší podrážkou, nešlápnete vedle.

Dají se utáhnout 👟 

Oblíbené nazouváky nejsou na procházky po lese ideální. A hned ze dvou důvodů. U boty, které neobepíná nohu pevně, hrozí snadnější vyvrtnutí kotníku. Na cestě plné překážek a nerovností můžete bolestivému zranění předcházet hlavně správným obutím. Dalším důvodem, je jejich snadné vyzutí. To, co je jejich přednost v městském využití, může být velký problém při několika hodinové procházce lesem. Nenechte si pokazit den.

Nepromokavost 💧

Ranní rosa, lehký deštík nebo průtrž mračen, to vše vás může na cestě potkat. V přírodě se ale neschováte pod střechu nebo do kavárny, je třeba myslet i na náhlé změny počasí. Proto vybírejte tenisky do lesa buď z nepromokavých materiálů (třeba kůže), nebo plátěné tenisky, které můžete snadno naimpregnovat.

Nepromokavé tenisky

My doporučujeme impregnovat všechny boty. Díky tomu jsou nejen odolnější vůči vodě, ale snadněji se z nich dostávají různé nečistoty a zajistíte si tak delší životnost bot.