Jak vybrat tenisky?

Výrobců tenisek je po celém světě spousta. A jednotlivých modelů je ještě více! Jak si v takovém množství vybrat ty, které se stanou vašimi oblíbenými? Zodpovězte si 5 otázek a vydejte se na lov.

Jaké základní vlastnosti očekávám?

Začněte od základu. Tenisky tvoří podrážka, svrchní materiál, zavazování/suchý zip. Dále můžete vybírat z různých tvarů bot a také jejich výšky.

Pokud je podrážka silnější, pravděpodobně vydrží delší dobu. U levných tenisek se můžete setkat s popraskanou podrážkou, ale toho se u kvalitních bot nemusíte bát.

Svrchní materiál může být kůže, tkanina a speciální prodyšná tkanina. Ta je ideální pro letní boty do města i na plánované výlety. Nevýhoda tohoto povrchu se ukáže na festivalech nebo akcích, kde vám může někdo šlápnout na nohu. Tato varianta vás příliš nechrání. Stejně tak před nečekaným deštěm.

Kdy je chci nosit?

Ideálně každý den! Ale letní a podzimní tenisky mezi sebou rozdíl mají. Ty podzimní mají nepromokavý materiál (nebo možnost impregnace), jsou pevnější a mají vyšší podešev. Pravděpodobně budou v tlumenějších barvách, ale rozhodně se tím nemusíte omezovat.

Kam je plánuji nosit?

Chcete kecky na výlety do přírody? Do města a do školy? Nebo hledáte boty na páteční casual friday v kanceláři?

Pokud tenisky mají splňovat všechny body v jednom, doporučujeme sáhnout po osvědčené klasice – botách Vans v černobílém provedení. Sportovnější vzhled, avšak stále stylový, nabízí i tenisky New Balance.

Jaký typ bot se mi líbí?

Předchozí bod se už zmínil o dalším důležitém aspektu vašich nových tenisek. A to je jejich tvar. Ať už tíhnete k mohutnějším botám typu ugly shoes, nebo máte raději subtilnější tvary, v e-shopu kecky.cz si vždy vyberete. Nemáte jasnou představu? Pak mrkněte do botníku.

Ikonické tenisky

K nákupu vás může hnát cokoliv. Ať je to reálná potřeba po nových botách, nebo radost z dalších tenisek oblíbené značky, obě varianty jsou naprosto v pořádku. Tenisky mohou být i nositelným uměleckým dílem a určité značky jsou také spojovány i s různými subkulturami.

Mezi takové značky se řadí i kecky Vans. Ty si na začátku oblíbili skejťáci a tak pokud o víkendech jezdíte na prkně a v týdnu chodíte po schůzkách, budou Vansky hezkým příslibem další volné neděle.


Jak vybrat tenisky?