Jak roztáhnout tenisky?

Snové boty, ale trochu vás tlačí? Máme pro vás pár tipů, jak z nich udělat ty nejoblíbenější tenisky během pár dnů.

Co nedělat?

1. Tenisky s PVC nebo plastovou podrážkou nezahřívejte fénem. Tato metoda funguje pouze u kožených bot. Horko může tyto materiály poškodit, stejně jako se podepíše na lepidle použitém při výrobě.

2. Netlačte na pilu. Pokud vám při zkoušení boty nesedí, nehleďte na to, že jsou ve vaší běžné velikosti. Každý výrobce tenisek má jiné číslování.

Pořádně roztáhnuté tenisky

Jak upravit velikost tenisek?

Pokud hned při zkoušení cítíte tlak na palcích, malíčcích nebo patách, nepodceňte první vycházku. Stačí si tato místa oblepit náplastí a vzít si kvalitní bavlněné ponožky. Zároveň si v nových botách neplánujte pochůzky na celý den. Krátké cesty, během kterých si na boty zvyknete a roztáhnete je, jsou cestou k oblíbeným keckám.

V případě, že jsou nové tenisky celkově těsnější, budete potřebovat hlavně čas. Oblečte si teplé tlusté ponožky a nové boty noste zatím jenom doma. Tímto způsobem se vám nepodaří roztáhnout boty o 1 velikost. Pomůže vám to ale povolit celý obvod tenisky a to přímo podle vaší nohy.

Dalším tipem, jak roztáhnout kecky, jsou mokré noviny. Pokud boty důkladně vycpete mokrými novinami, natáhnou do sebe vlhkost a budou poddajnější. Aby noviny nezničily stélku, neměly by být úplně mokré. Mokrá papírová koule by mohla obarvit botu uvnitř. Vlhké papíry pečlivě vytvarujte do špičky i do paty. Tedy hlavně tam, kde vás tlačí.

Někdy to prostě nejde: výměna, vrácení

Než se pustíte do úpravy velikosti tenisek, dobře zvažte, zda je to vůbec reálné. Po vašem zásahu už se nedají vrátit ani vyměnit. Pokud máte nesprávnou velikost, je špička příliš úzká nebo vycpávky na patě nejsou vašim achilovkám pohodlné, pak je mnohem jednodušší a rychlejší boty vyměnit nebo vrátit. V e-shopu kecky.cz můžete vyměnit boty až 30 dnů po jejich převzetí.