Jaké ponožky do tenisek?

Spěcháte do práce a marně přemýšlíte, který pár ponožek vytvoří s vašimi oblíbenými teniskami elegantní duo? Sladit doplňky není vždy jednoduché a vyžaduje moment soustředění. A co módní trendy? Zajímáte se o aktuální nabídku návrhářů? Letošní sezóna se nese v rytmu ležérní elegance provázené ohrnutými ponožkami, ale v kurzu jsou i ponožky vytažené až do půli lýtek. Dáte přednost aktuálnímu trendu nebo zažité klasice?

Která kombinace barev je prostě nejlepší?

Základem úspěchu je volit vhodné kombinace odstínů jednotlivých barev. V letošním roce je velmi módní bílá, černá, hnědá a béžová barva. Jsou to univerzální odstíny, jež se hodí k jednoduchým kombinacím nízkých sportovních bot. Pro ozvláštnění či zvýraznění můžete volit také jemné pastelové odstíny. Efektivně vypadají kotníkové ponožky, které splývají s obuví. Nebojte se sáhnout i po značkovém sortimentu.

Jaké ponožky volit do sportovní obuvi?

Volba vhodných ponožek záleží na materiálu tenisek, jejich výšce i ročním období. Pro nízké tenisky je vhodné kotníkové ponožky, pro vyšší kotník lze volit klasické ponožky, případně nižší podkolenky. Doporučují se savé bavlněné materiály, ale také funkční vlákno, které je vhodné pro aktivní sportovce. Mnohdy obsahuje i vlákno stříbra, které působí antibakteriálně. I do lehkých plátěnek je vhodné nosit ponožky, aby vámi zvolená obuv nebyla původcem otlaků a puchýřů.

Jak je to s ponožkami do vysokých bot?

Do vysokých bot volit raději klasiku nebo módní podkolenky. Střih obuvi jim má jen podpořit jejich look působivé ležérnosti. Módní ponožky vyniknou spíše v lodičkovém střihu. Nicméně funkční ponožky z funkčního materiálu jsou vždy na místě. Volba kvalitních funkčních nebo bavlněných ponožek nám zajistí bezproblémový pohyb a nohy bez nepříjemných puchýřů.

Záleží na zvoleném materiálu?

Volba materiálu zásadním způsobem ovlivňuje komfort obutí. Funkční vlákno napomáhá k udržování jistých hygienických zásad. Vhodná je i bavlna, ale s ohledem na sezónnost a výšku kotníku. Pro letní období je lepší volit jemnější a lehčí materiály. Zvolený materiál vám usnadní pohyb a dopřeje maximální pohodlí při sportovních aktivitách. Hnědé ponožky do hnědých bot prostě seknou a nebojte se být i kreativní.

Ať už se řídíte módními trendy nebo zažitou klasikou, vsaďte vždy na komfort a pohodlí. Sport je prospěšný v každém věku jen s tím správným vybavením máte šanci si ho v plné míře vychutnat a užít.

Ponožky do tenisek