Jak nosit tenisky ke kostýmku?

Sportovní obuv se stala běžnou součástí našeho oblečení. Umožňuje nám neomezený a příjemný pohyb. Rádi je nosíme do práce, na sportoviště, vycházky do přírody i na party. Jejich obliba roste a s ní se mění také módní trendy v možnosti kombinace tenisek s oblečením. Už jsme si zvykli nosit bílé tenisky k barevné sukni, upnutým džínám doplněným o lehké sáčko, dokonce i elegantnímu kostýmku.

Které tenisky jsou ty správné?

Pokud vyrážíte do společnosti a chcete na své okolí zapůsobit osobitým a elegantním dojmem, je třeba promyslet vhodnou kombinaci obuvi s oblečením. Ryze sportovní styl tenisek je vhodný ke sportovnímu outfitu – džínám s tričkem či mikinou, popřípadě sportovní sukni. Dnešní módní trendy jsou uvolněnější a kombinaci stylových tenisek s elegantním pánským oblekem či dámským kostýmkem přejí.

Umíte vhodně kombinovat?

Hledáte svůj vlastní osobitý styl v odívání, obutí, účesu i péče o zevnějšek? Základem úspěchu je umět jednotlivé prvky vhodným způsobem kombinovat. Známé osobnosti, které spolupracují s týmem návrhářů a vizážistů vám v tom mohou výrazně pomoci a být zajímavou inspirací. Pro snadné kombinace je vhodné volit spíše jednobarevný outfit i obuv.

Tenisky a kostymek

Outfit vhodný k teniskám?

Tenisky a sportovní outfit působí svěže a mladistvě. Navíc je velmi pohodlný a můžete v něm dělat téměř cokoliv. Není divu, že prolomit společenské dogma a stal se oblíbený u mladých manažerů, kteří pro svou práci vyhledávají reprezentativní, ale zároveň komfortní oblečení a obutí. Na návrhy elegantních a sportovně laděných obleků se začali zaměřovat i jednotliví výrobci (Tom Ford, Chanel).

Jaké tenisky jsou vhodné k šatům?

Ke sportovnímu outfitu se hodí téměř jakékoliv tenisky na nízké platformě. Pro sportovní účely je lepší sáhnout po teniskách s dokonale odpruženou podešvi. K upnutějším šatům či sukním můžete volit tenisky bez výraznější platformy. Naopak k uvolněnému oblečení – šatům či sukni se tenisky s výraznější platformou dokonale hodí. V závislosti na sezóně volte materiály i barevné kombinace.

Které materiály a barvy jsou vhodné?

Pro letní období jsou vhodné spíše prodyšné textilní materiály, na jaře i na podzim můžete sáhnout po kožených i syntetických teniskách. Barevné kombinace volte s rozvahou. Nic nepokazíte bílou a černou klasikou, vhodné jsou také jednobarevné kombinace, střídání barevných odstínů. V letním období se můžete více pohrát s barvami, které vaši vizáž zpestří. Snažte se však volit outfit podle aktuální aktivity bez extrémních kombinací.

Společenský oděv versus tenisky

Tenisky jako doplněk ke společenskému oblečení v sobě musí mít také nádech mírné elegance. Skvěle vypadají tenisky balerínkového stylu. Ty je možné bez problému doladit k šatům i pouzdrovým sukním. K pánskému obleku i dámskému kostýmku volte raději tenisky mokasínového střihu. Dobře se hodí také ke kombinaci rovně střižených kalhot s halenkou či lehkým sáčkem. Tenisky jsou snesitelným doplňkem také k dlouhému kabátu.

Klasické kostýmky – sako se sukní jsou dnes postupně nahrazovány kalhotami s halenkou a sakem. Důvodem je především jejich praktičnost. Jsou vhodné na jednání i pro společenskou událost. Pokud chcete působit uvolněným a ležérním dojmem, jsou tenisky ideální a módní volbou.