Jak vybrat boty pro přítele/přítelkyni jako dárek?

Otočili jste list kalendáře a s úlekem zjistili, že se neodvratně blíží narozeniny vašeho přítele? Marně přemýšlíte, který dárek by byl ten správný, aby překvapil a zároveň potěšil? Co třeba nové tenisky, co právě letí? Praktický dárek zaručeně poslouží a nezklame. Pokud znáte alespoň trochu vkus svého partnera, máte částečně vyhráno. Následujících pár tipů vám poslouží jako návod jak si s tímto palčivým problémem efektivně poradit.

Zjistěte si správnou velikost partnerovi obuvi

Aby zvolená obuv partnerovi dobře posloužila, je vhodné znát přesnou velikost i šířku obuvi. To může být někdy opravdu i tvrdým oříškem, neboť mnozí výrobci obuvi mají své číslování. Zkuste projít botník své drahé polovičky a tam najdete odpověď. Pokud zvolíte obuv stejné značky, je naděje na úspěch. Zaměřte se také na volbu vhodného střihu a zvažte, zda se obuv hodí pro aktuální sezónu a počasí.

Při nákupu se informujte o možnosti výměny obuvi

Pokud nakupujete zboží z internetu, máte možnost do 14 dnů bez udání důvodu vrátit či vyměnit. V kamenné prodejně je dobré se při nákupu raději informovat. Prodejny zpravidla uvádějí dobu 30 dnů pro výměnu nenošené obuvi. Při volbě špatné velikosti by vám měli v kamenné prodejně nabídnout zdarma výměnu velikosti či výměnu za jiný model, popřípadě dárkový kupon pro příští nákup. S vrácením peněz může být problém.

Uschovejte si účtenku pro případnou reklamaci obuvi

Obuv patří do kategorie spotřebního zboží a tak je vhodné si ponechat doklad o jejím zakoupení pro případnou reklamaci. Účtenku si raději okopírujte, pokud by došlo k vymizení původního textu. Vlastní reklamaci můžete při problémech uplatnit po dobu dvou let. Prodejce by vám měl v případě uznání reklamaci obuv vhodným způsobem opravit nebo vyměnit, popřípadě vrátit peníze.

Zvolený dárek opatřete originálním obalem

Zajímavý i důvtipný obal obdarovaného mile potěší. Boty můžete postupně vložit do několika krabic odstupňovaných podle velikosti a celý proces rozbalování tak učinit napínavějším. Také můžete volit obal nevšedního tvaru, výrazné barevné kombinace či specifického materiálu. Pokud se necítíte být v této oblasti dostatečně zruční a nápadití, oslovte se zabalením raději pracovníky balícího koutku v obchodním domě.

Radost obdarovaného partnera je zajisté milou odměnou za celou tuto snahu. Nákup nemusí být vůbec složitý. Modely z nové kolekce na stránkách prověřených eshopů podněcují fantazii. Pokud se budete řídit vhodným doporučením, s výměnou či vrácením nevhodně zvoleného dárku by neměl být problém.

Jak vybrat boty jako dárek?