Plesovky nové doby - aneb v teniskách na ples

Milujete plesy a hledáte inspiraci, jak si maximálně užít zábavu a zároveň si nezničit své nohy? Zaměřte se na takový outfit, který Vám dopřeje to nejvíc. Čím dál tím více se na plesech nosí tenisky k šatům, a to nejen na přezutí. Zvlášť pokud zvolíte komplet, ke kterému takový styl obuvi zkrátka dokonale padne.

Ke kterému outfitu se tedy tenisky hodí? Než přejdeme ke zmínce o šatech, bavme se nejdříve o overalech. Jedná se o naprosto bezvadné kousky, které jsou elegantní, mají styl, a navíc dají možnost protančit bezstarostně noc. Není třeba si dělat starosti nad tím, jestli Vám sukně při tanci či výskocích neukazuje více, než byste chtěla ukázat. Odlišíte se od ostatních, budete originální a tenisky jsou zde přímo na místě.

Vans tenisky na ples

Volte však takové tenisky, které nebudou příliš mohutné. Upřednostněte určitě takové, které svým elegantním vzhledem a drobnou velikostí budou dokonalým doplňkem vašeho trendy setu. Takové, které budou třešničkou na dortu a půjdou s Vámi napříč k novým zážitkům. Se značkami jako Vans či Veemes naleznete to, co hledáte. Jakou charakteristiku by tedy tenisky na ples měly rozhodně splňovat?

Doporučujeme se spolehnout na textilní materiál, a to ideálně v tenké vrstvě. Tím chceme říct, abyste nesáhla po textilních botách, které budou široké a budou připomínat spíše podzimní zateplenou klasiku. Nezapomeňte zvolit také vhodný styl bot. Topem pro overaly i šaty jsou nízké tenisky či kecky na vystouplém podpatku. Zesílený elegantní zevnějšek však posílí tenisky nízké.

Na co byste se jistě měla zaměřit, je barva jak šatů či overalů, tak bot. Nejdříve se budeme věnovat méně složitému. A to botám. Tenisky rozhodně nelaďte do křiklavých barev, které jsou ideální na nošení do města. Sice chceme docílit pár nepřehlédnutelných pohledů, ale pouze ve stylu uznání. Proto zvolte tradiční barvy. Bílé tenisky, či kontrastní černá zbarvení dovedou váš outfit k topu. Jediná možná barva bot, která nebude z krajů spektra, je ta vašeho oblečení – ať už tedy zvolíte cokoliv.

Konečně se dostáváme k tomu, jaké šaty by měly být k teniskám voleny. Zde můžete být mnohem více kreativní, co se barev týká. Jakákoliv barva je krásná, pokud vyjadřuje proudění vaší duše. Nemusíte se bát sáhnout například i po růžové, zelené, modré či fialové. Není však neobvyklé, že dominantní barvu plesu vyhraje červená. Experimentovat je tedy na místě.

Plesů se v dnešní době koná čím dál tím více. V zásadě se odlišují tím, zda jsou formální či neformální. Mezi plesy první kategorie patří neodmyslitelně maturitní, městské či univerzitní. Neformálními jsou naopak menší akce, plesy oborové, jako například myslivecké, chovatelské či hasičské. Korunujícími událostmi ze všech zmíněných jsou samozřejmě ty maturitní. Pro člověka, který ples zažívá v hlavní roli, jsou totiž neopakovatelné. Pamatujte si úsměvy, pohledy, taneční zážitky, a ne bolesti ze špatně zvolených bot.