Tenisky na kolo

Léto už se konečně ukázalo ve své plné kráse a je na čase udělat něco pro svou kondici a skvělou postavu. Která sportovní aktivita je ta nejlepší? Tenis, plavání, aerobic, běh? Rozumným kompromisem je jízda na kole. Ale stejně jako jiné sporty vyžaduje speciální vybavení.

Cyklistický dres snadno doplníte o stylové tenisky a funkční ponožky. Na co si dát při jejich výběru pozor?

Jsou tenisky vhodné pro jízdu na kole?

Záleží na vaší fyzické kondici a aktivitě. Pokud je cyklistika vaším oblíbeným koníčkem, neměli byste vybavení pro tento sport podceňovat. Kvalitní tenisky zhotovené na základě dlouholeté zkušenosti se sportovní obuví a jejími nároky vás jen posunou blíž vašim cílům. Elegantní sportovní tenisky Vans vybavené členitou podešví, která zajistí maximální pohodlí a bezpečnost jízdy, jsou snadno dostupným řešením. Důležitá je i vhodná volba tkaniček.

Tenisky na kolo

Klasické nebo silikonové tkaničky?

Ať už sáhnete po plochých tkaničkách z polyesteru či bavlny, mějte na paměti, že důležitá je správná volba jejich délky. Tkanička zamotaná do špic vašeho jízdního kola snadno způsobí kalamitní situaci. Elegantním a pohodlným řešením je používání silikonových tkaniček. Ty se snadno přizpůsobí šířce nártu a v případě potřeby je lze snadno vyměnit. Jejich barevné provedení oživí vaši sportovní obuv a zpříjemní den strávený jízdou na kole.

Klasické nebo nízké ponožky?

Výběr vhodných ponožek záleží především na střihu tenisek, výšce kotníku a barvě tenisek. Základním pravidlem je jejich zdravotní nezávadnost, odvádění potu a pohodlnost. Materiál můžete volit podle osobních preferencí. Nabízí se bambus, merino vlna, bavlna, polypropylen… Při větší potivosti nohou je vhodná bavlna i termo funkční vlákno s ionty stříbra, které mají antiparazitické účinky a zpevnění v oblasti paty.

Pánské versus dámské tenisky na kolo

Dámy si mohou zpestřit jízdu na kole pohodlnými teniskami z prodyšného textilního materiálu a členěnou funkční podrážkou. Na výběr se nabízí pestrobarevné přírodní vzory, ale i jednobarevná klasika, která se skvěle hodí k téměř každému outfitu. Pánské tenisky na kolo je možné vybírat z nové lifestylové kolekce z dílny Vans, která uspokojí naprosto každého. Vulkanizovaná podrážka umocní pocit bezpečí a radosti z aktivního pohybu.

Jízda na kole patří mezi příjemné letní aktivity. Výběr vhodného modelu sportovní obuvi a doplňků vám otevře možnost si toto nádherné období roku užít s rodinou i přáteli naplno.