Jak nosit tenisky ke kalhotám?

Jak nosit tenisky ke kalhotám? Máme pro vás několik tipů

Tenisky a kalhoty, to je nesmrtelná kombinace. Možná jste nad tím, jak nosit tenisky ke kalhotám, nikdy moc nepřemýšleli. To je ovšem škoda, také s teniskami se dá doslova kouzlit. Máme pro vás tipy na neotřelé i nadčasové kombinace.

Tenisky a džíny, ideální dvojka

Chcete-li svůj styl pojmout veskrze nadčasově, pořiďte si bílé tenisky. Hodí se prakticky k čemukoli, klasické džíny nevyjímaje. Stačí je doplnit bílým tričkem a vytvoříte univerzální ležérní outfit.

Pánové mají tu výhodu, že bílé tenisky mohou nosit prakticky jakkoli – se šortkami i plátěnými kalhotami. Pokud si tak pořídíte jediné bílé tenisky, můžete s nimi vytvořit nekonečně mnoho módních variancí.

Jestliže naopak chcete svému zevnějšku přidat více elegance, stačí si pořídit černé džíny. Sáhnout můžete i po úzkých, které jsou v současné době velmi módní. Doplňte je černými teniskami a košilí. Získáte šmrnc.

Pokud naopak chcete vytvořit schválně nedbalý vzhled, obujte si kotníčkové plátěnky a k nim moderní džíny s obnošenými prvky – děrováním nebo šisováním.


Tenisky ke kalhotám

Pohodlí nade vše

Ačkoli patří džíny ke stálicím pánských i dámských šatníků, tenisky lze nosit i s dalšími kalhotami. Včetně oblíbených rozšířených kalhot typu culottes.

Tyto kalhoty jsou především maximálně pohodlné. A rozhodně neplatí, že slečny a dámy by k nim striktně musely obouvat podpatky. Využijte toho, že tyto kalhoty jsou jako stvořené pro dny, kdy se chcete cítit v pohodlí, a obujte si k nim naopak „placaté“ boty. Vaše volba by měla padnout na nízké tenisky, abyste mohla ukázat kotníky.

Tajný tip: Culottes by měly mít s ohledem na postavu takovou délku, aby odhalily pouze kotník, nikoli celá lýtka. Působí tak znatelně lichotivěji a můžete si je dovolit i tehdy, když nedisponujete zrovna mírami modelky.

Nedáte dopustit na legíny, protože vás v nich nic netlačí a neškrtí? Ačkoli je módní policie často proklíná, když víte, jak je nosit, dovolit si je rozhodně můžete. Vezměte si k nim delší svetr tak, aby zakryl vše, co na veřejnosti ukazovat určitě nechcete. A k nim jak jinak než designové tenisky. A vysoce efektní look je na světě.

Na elegantní notu

Převažuje ve vašem šatníku elegantní oblečení? Ani tady vás tenisky nezklamou. Plátěnky jsou nesmírně vděčným „objektem“, který můžete doplnit dokonce i elegantním kostýmkem. Výhoda tkví především v tom, že pokud vás dokonce váže pracovní dress code, nemusíte se převlékat. Stačí po práci mít po ruce bílé tenisky na přezutí a snadno vykouzlíte pohodlný model na městské pochůzky.

Ke kalhotám si obecně můžete dovolit i robustnější tenisky se silnější podrážkou. Subtilní modely si ponechte k sukním. Pokud jste tak propadla trendu tzv. ugly sneakers, právě tady ho můžete úspěšně uplatnit.